nicu55
Membru Senior
Din: Bucuresti [Cernica-IF]
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 837
|
|
Va salut.In jud. Timis,exista 2 localitati printre multe altele ,care se numesc;Dudestii Vechi si Dudestii Noi.Am fost detasati la munci agricole,asa cum se obisnuia la acel timp; Cules de porumb,recoltat sfecla furajera, sfecla de zahar s.a. Am fost repartizati la una din cele 2 com. mentionate mai sus,care aceasta avea si parte de bucatarie.Bucataria normal era formata din 2 ceaoane mari din fonta,care erau puse in postament de zid [zidarie] ,iar ca sursa de foc,aveam injector pe pacura. Initial mergea si cu titei ,ulei ars,.......In alta incapere,aveam 2 mese mari din inox, chiuvete inox,butuc ptr.transari,si multe altele ce trebuiesc intr-o bucatarie. Eram singurul bucatar la circa 80 soldati+5sau 6 cadre,care sincer sa fiu, diferenta intre mincarea soldatului,si mincarea subofiterului,aproape ca nu exista diferenta.Trebuia sa asigur masa de dimineata,prinz si seara,fara intirziere,si fierbinte.Rar sa intirzii cu mincarea,poate maxim 10 min, dar nu-mi aduc aminte. ACUM INCEPE FILMUL; Intr-o seara,pe cind sau intors de la munca toti soldatii,unul din soldati vine la mine si spune ca ei au 10 purcelusi de lapte cu giturile taiate,si daca vreau sa lii pregatesc cumva.M-am si apucat de treaba. Am umplut un ceaun cu apa,[50 litri] foc puternic,am pus un soldat sa dea mai tot timpul la injector,sa faca presiune, sa creasca repede temperatura,[vreau sa fiu putin mai explicit citeodata,ptr.cei care nu cunosc sistemul, fara sa jignesc pe cineva].Intre timp in cealalta camera,[totul cu usi inchise,si fara prea mult zgomot]am scos din purcelusi totul,, le-am taiat capetele,de la capete le-am lut gusa si urechile,iar din interiorul purceilor,am luat rinichii,ficatul,inima si splina. Intre timp apa din ceaun era in clocot,iar pe rind,cite un purceluslegat cu sirma de picior, il scufundam [opaream] in ceaun.Il scotea,si cu o perie de pae, in 2,3, min. ziceai ca este poza [si curat si fara par pe el.Le-am taiat la fiecare picioarele de la prima incheietura [genunchi] iar in celalalt ceaun am pus ulei,apa,piper,foi de dafin, foarte mult usturoi,citiva ardei iuti,[fara vin] bulion ,ceapamulta,si in 30 minute au fost si gata.Cred ca daca ias fi lasat mai mult se dezghioca si carnea de pe os,asa ca atuci cind puneai mina pe ceva ,se si desprindea de pe os.[vorba aceea .... cu buzele]. Cind am anuntat toti soldatii ca am terminat tot, au venit si subofiterii[fara ca eu sa stiu ca acestia au cunostiinta de caz]. Cind iam, vazut mia inghetat singele-n vene,incepuse sa m-i se faca si rau. Au vazut soldatii ca m-am pierdut un pic ,si mi-au spus ca stiu si subofiterii. Am zis ca-nnebunesc,nu alta. In 30 minute,nici nu ziceai ca sa intimpla ceva acolo. Curatenie ca la farmacie,iar toate resturile,[oase,capatini,mate,resturi,le-am spus sa ia un I.M.S.si cu sacul sa mearga 2,3, km.si sa le arunce intr-o groapa. A 2a zi dimineata, ora 5, in curtea s.m.a.ului,multa militie,si vreo3,4, ciobani.Raport mare fratilor. Striga subofiteriila noi si ne injura, de aproape ca si credeam.Care stii ma de asa ceva firati ai dracului de nenerociti.CULCAT DREPTI,CULCAT DREPTI ,CULCAT DREPTI< Nu stiu d.le soldatii de asa ceva, ca daca stiau ,spuneau.Au scotocit peste tot,Hazna,wc,.....si a fost vorba o data sa aruncam resturile acolo, dar am spus NU, mergeti si le aruncati departye. Pe cimpul unde soldatii culegeau porumb,era o stina de oi, unde ciobanii, in afara de oi,cresteau si pasari,porci,vaci.Soldatii,mi-au motivat ca aveau efectivul prea mare.
|
|