all-car-brands
Membru Junior
Din: Ramnicu-Valcea
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 72
|
|
aurelian_mz_rt125 a scris:
ar mai merge si ceva explicatii despre cum sunt structurate volumele. adica se respecta o anumita ordine, sau materialele sunt publicate aleatoriu? exista o structurare pe ani de fabricatie? pe marci ( sunt in ordine alfabetica/alta marcile) ?, pe tari (regiuni ale globului/continente/etc) ? apar toate produsele de la o anumita marca, de la primele modele pana la ultimele, prototipuri, toate variantele constructive sau doar cele mai des intalnite ? din poze pare o destul de mare amestecatura; daca e sa dam niste bani sa stim si pe ce dam. pretul clar e prohibitiv, nu am habar cati si-ar permite sa cumpere toata colectia.
concluzia este ca sunt foarte putine informatii despre ceea ce vrei sa vinzi. ai putea sa faci o istorie a masinilor/motocicletelor din romania , modele aparute, prototipuri , din tot ce ai tu acolo. asa pentru inceput si iti spun sigur ca o sa faci ceva banuti pt un start bun si o testare a pietei.
oricum bafta  |
Da. Bune intrebari. Totul este aranjat intr-o ordine si respectand multe regului, foarte bine stabilite. Toate marcile sunt structurate in ordine alfabetica, incluzand absolut toate modelele si versiunile. Pozele prezentate sunt ale unor pagini aleatorii si nu consecutive, de aici probabil si concluzia ta.
Modelele sunt grupate in patru categorii: modele de serie (inclusiv cele de tip kit-car) , concepte si prototipuri, modele de competitii (inclusiv monoposturi gen Formula 1, Formula 3000, Indy Car) si modele coachbuilt. Fiecare model, cuprinde pe langa o galerie completa (poza fata, spate, bord si interior, precum si poze ale versiunilor ce au diferente ce pot fi identificate usor, din punct de vedere vizual, gen station-wagon, coupe sau versiuni sportive gen ZR-1, Z 06), precum si scurt istoric (intre 5 si 50 de randuri) dar si specificatii tehnice.
Nu a fost omis absoult nici un model iar multe dintre marcile si modelele prezentate, nu au miai fost cuprinse in nici o alta enciclopedie anterioare.
Termenul "most" din "The most complete car encyclopedia" a fost folosit doar pentru ca nu pot pretinde a fi completa, deoarecce intotdeauna exista probabilitatea unei omisiuni, fie ea chiar foarte mica.
Binenteles ca tara este trecuta la fiecare marca, dar ordonarea acestora este alfabetica. Initial am inceput proiectul prin ordonare pe tari, dar acest lucru a fost abandonat in favoarea ordonarii alfabetice, deoarece unele marci au sedii duble, in doua tari sau si-au schimbat sediul dintr-o tara in alta, de-a lungul existentei lor.
Ce pot sa iti spun sigur, este ca o astfel de encilopedie auto completa, nu a mai fost realizata niciodata pana acum si avand in vedere munca si timpul alocat nu stiu daca o va mai realiza cineva.
Eu am in baza de date, peste 10.000 de marci si 50.000 de modele. Daca in privinta marcilor, stiu sigur ca sunt putin peste 10.000, modelele nu am cum sa la neumar, mi-ar lua foarte mult timp sa fac asta, de aceea am spus peste 50.000. La o estimare facuta cu ceva timp in urma am calculat peste 100.000 dar facand o regula de trei simpla intre nr de modele pe marci ale primului volum si numarul total de marci rezulta acetst 50.000.
Cea mai completa enciclopedie de pana acum, avea aproape 4.000 de marci si fiecare marca era descrisa in doar 5 randuri iar cele mari in una sau doua pagini. De exemplu, daca la Alfa-Romeo in alte encilopedii se aloca 2 pagini sau maxim 4 in altele, in lucrarea mea sunt mai bine de 100 de pagini, fiind prezentate: Modele serie: 68 Modele competitii: 118 Concepte si prototipuri: 87 Modele coachbuilt: 123
Pentru Romania, pretul este intr-adevar prohibitiv, dar lucrarea este scrisa in Limba Engleza si se adreseza cu precadere pietei internationale, unde pretul este chiar mai mic decat media pietei.
O sa inceerc sa adaug mai multe poze, in urmatoarele postari.
Modificat de all-car-brands (acum 11 ani)
_______________________________________ The most complete car encyclopedia...
|
|