CLASSIC CAR CLUB CLUJ-NAPOCA
CLUBUL POSESORILOR DE AUTOVEHICULE VECHI DIN CLUJ-NAPOCA. CEA MAI MARE COMUNITATE ON-LINE IN DOMENIUL OLDTIMER & YOUNGTIMER FABRICATE PANA IN 1990, DIN ROMANIA. FORUM FONDAT LA DATA DE 18 IUNIE 2008
Lista Forumurilor Pe Tematici
CLASSIC CAR CLUB CLUJ-NAPOCA | Inregistrare | Login

POZE CLASSIC CAR CLUB CLUJ-NAPOCA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
monaahmed2012 pe Simpatie
Femeie
25 ani
Calarasi
cauta Barbat
25 - 46 ani
CLASSIC CAR CLUB CLUJ-NAPOCA / File de istorie / Povesti comuniste 1 Moderat de amb13, fishy86, gavrisan lucian, r16r1150, vranceanu, vwtyp3variant
Autor
Mesaj Pagini: 1
vio16
Membru Senior

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 898
Sala Palatului, fostă a Congreselor
Primele două congrese ale Partidului Muncitoresc Român s-au ținut la Ateneu, apoi, în 1959, Ocârmuirea s-a gândit să ridice o clădire anume pentru ele, un edificiu-simbol, și astfel a apărut în 1960, în spatele fostului palat regal, Sala Congreselor, cu o capacitate de 3600 de locuri. În vederea construirii ei și a imobilelor înconjurătoare, s-a demolat în pripă un cartier, nenumărați oameni au fost strămutați din propriile case, au dispărut câteva străzi, o biserică, o linie de tramvai cu capătul pe locul magazinului „Adam”, Sala Palatului fiind proiectată să aibă în preajmă un pâlc de blocuri noi dominate de unul de 14 etaje prevăzut cu un café-bar la parter și un restaurant cu jardinieră la mezanin. La parterul unui bloc s-a deschis un magazin „Filatelia”, care subzistă după 50 de ani, iar la baza blocului din colțul cu Strada Știrbei Vodă, un bufet expres, modern pentru acele vremuri, unde se puteau lua două feluri de mâncare cu 10 lei.
Sala Congreselor s-a numit apoi Sala Palatului și sub acoperișul ei au început să fie proiectate filme în premieră, îndeosebi producții occidentale. Dacă în deceniul precedent interpreții străini de muzică ușoară veniți în turneu la București din țări necomuniste se numărau pe degetele unei singure mâini (Yves Montand, Raj Kapoor, Vico Torriani), în anii ’60 prezența lor nu mai constituia un fapt ieșit din comun. Toate aceste concerte aveau loc pe scena Sălii Palatului.


_______________________________________
Renault 16 1968
Renault 10 1965-in curs de restaurare
Volvo 121S-in asteptare
Mini Cooper- in vis

pus acum 8 ani
   
sk100it
Membru Senior

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2455
Ma uit cu jind dinspre Universitate spre Cismigiu,unde erau cinematografele si imi amintesc cand chiuleam de la scoala ca sa merg acolo.Acum nu mai e nimic .Ma incapatanez,din cand in cand sa raman copil,ceilalti ma catalogheaza ca fiind un ciudat,insa cei care isi amintesc de acea perioada,ma pot aproba.

pus acum 8 ani
   
vio16
Membru Senior

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 898
Pe partea dreapta cum cobori de la Casa Armatei, era asa multa lume ca a fost prima zona din Bucuresti unde la marginea trotouarului s-a montat un gard de fier sa nu ajunga oamenii in bulevardul pe care treceau in viteza multe troleibuze, 84,92,88,90,89... Ideal era sa stai la cinema la balcon pentru ca la parter iti luai in timpul filmului in cap diverse: paine, cocoloase de hartie, scuipati...Am facut liceul la Spiru Haret si eram clienti fideli la matineu(liceul Lazar era mai aproape de cinematografe dar aia invatau, nu chiuleau). Mai ales cand era frig, ziua de chiul incepea la film. Continuarea era la unul din noi acasa sa jucam canasta sau wist.

_______________________________________
Renault 16 1968
Renault 10 1965-in curs de restaurare
Volvo 121S-in asteptare
Mini Cooper- in vis

pus acum 8 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la