CLASSIC CAR CLUB CLUJ-NAPOCA
CLUBUL POSESORILOR DE AUTOVEHICULE VECHI DIN CLUJ-NAPOCA. CEA MAI MARE COMUNITATE ON-LINE IN DOMENIUL OLDTIMER & YOUNGTIMER FABRICATE PANA IN 1990, DIN ROMANIA. FORUM FONDAT LA DATA DE 18 IUNIE 2008
Lista Forumurilor Pe Tematici
CLASSIC CAR CLUB CLUJ-NAPOCA | Inregistrare | Login

POZE CLASSIC CAR CLUB CLUJ-NAPOCA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Ioana Deea pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Prahova
cauta Barbat
24 - 49 ani
CLASSIC CAR CLUB CLUJ-NAPOCA / Discutii libere / telefoane mobile !! Moderat de amb13, fishy86, gavrisan lucian, r16r1150, vranceanu, vwtyp3variant
Autor
Mesaj Pagini: 1
marcu1
Membru Senior

Din: provita / Prahova
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 6442
Mi se pare interesant un articol din partea unui cunoscator, cred , poate chiar cineva din sistem:



1. Din capul locului trebuie sa stiti ca nu exista o solutie minune sau general valabila pentru identificarea interceptarii ielefonului.
In prezent, SRI si SIE utilizeaza dispozitive pasive de interceptare a comunicatiilor gsm, cdma, etc. Acestea nu pot fi sesizate nici macar de operatorul de retea, cu atat mai putin de catre posesorul telefonului... Interceptaile de acest gen nu necesita colaborarea operatorului de retea. Desi pare solutia ideala, serviciile nu pot recurge la aceasta varianta in orice conditii, acestora fiindu-le necesare anumite informatii despre telefonul care urmeaza a fi interceptat (IMEI, IMSI, retea, etc.).
Atunci cand nu dispun de aceste informatii, organele specializate sunt obilgate sa utilizeze dispozitivele active sau semi-active (binecunoscutele valize) pentru a determina in primul rand caracteristicile telefonului si sim-card-ului vizat (IMEI, IMSI, Ki, Kc, etc), dupa care pot trece la decriptarea si interceptarea in timp real a comunicatiilor. Ulterior, aceasta sarcina poate fi transferata unui dispozitiv de interceptare pasiv.
Pe cand interceptoarele active dau semi-active pot fi depistate cu relativa usurinta atat de catre utilizatorul telefonului interceptat (se utilizeaza o serie de aplicatii speciale, mai ales pentru platforma Symbian) cat si de catre operatorul de retea, interceptoarele pasive nu pot fi detectate.
Sarcina celor care opereaza un interceptor gsm/cdma activ nu este tocmai usoara. Imaginati-va ca in aceste cazuri nu se cunoaste decat numele si adresa persoanei a carei comunicatii urmeaza a fi interceptate. Nu se cunoaste numarul de telefon, IMEI-ul, IMSI-ul, operatorul. Se intapla deseori ca persoana vizata sa foloseasca un al doilea telefon sau sim pentru comunicatii "sensibile". Pana la aflarea detaliilor tehnico-operative care permit interceptarea acelui post telefonic este cale lunga. Aici intervine experienta si chiar talentul operatorului interceptorului gsm/cdma. Dispozitivul de interceptare si operatorul va trebui sa fie plasat (fara a atrage atentia) la o distanta de aproximativ 300-500 metri de locul in care se presupune ca se afla in uz telefonul vizat. El va trebui sa scaneze zona de interes, pentru fiecare operator in parte, sa identifice caracteristicile telefoanelor aflate in retea in acel moment (pe un radius de 500 metri). In aceasta faza nu se cunoaste care dintre cele cateva zeci (sau sute) de telefoane apartine persoanei vizate. De aici inainte intervin o serie de procedee tehnice si operative care vor determina in final identificarea telefonului cautat.
Nu intotdeauna rezultatele sunt pozitive. De exemplu, imaginati-va ca telefonul cautat se conecteaza la retea doar in momentul in care efectueaza o transmisie voce sau date. Acest eveniment este de obicei aleatoriu, se poate intampla o data pe saptamana sau chiar mai rar.

Ca o paranteza: presupunand ca va aflati in posesia unui interceptor gsm/cdma si nu cunoasteti numarul de telefon, IMEI-ul, IMSI-ul si reteaua persoanei a carei convorbiri telefonice intentionati a le intecepta, va asigur ca nu veti fi capabil sa interceptati nimic. Doar in filme asistam la o simpla apasare de buton pentru executarea interceptarii telefonice.

2. Mandatul de interceptare a comunicatiilor telefonice se emite de catre judecatorul desemnat pentru o perioada de 60 de zile, putand fi prelungit pentru maximul de 6 luni.
In faza de urmarire penala sau in fazele premergatoare, nici o persoana nu este considetara a fi vinovata de comitrerea unei infractiuni. Vinovatia este stabilita doar de catre instanta de judecata in urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, in baza probelor printre care se numara si proba materiala a procesului verbal de consemnare a convorbirilor interceptate. Din punct de vedere strict tehnic, interceptarile servesc la adunarea de probe si la stapanirea situatiei operative. Din punct de vedere juridic sunt ele insele un mijloc de proba.

3. Da, cea mai uzitata metoda de evitare a interceptarii este schimbarea concomitenta a telefonului si a sim-card-ului. Aceasta are insa valoare relativa. In functie de importanta operativa, noul telefon si sim-card poate fi identificat si interceptat in decurs de doar cateva ore de la punerea in uz.
Este dealtfel si o masura costisitoare. Totodata eroarea umana joaca un rol important in ecuatie. Imaginati-va ca telefonul corespondentului poate fi interceptat si in aceasta situatie schimbarea cartelei si a telefonului au valoare operativa zero.

4. Da, daca se schimba doar sim-card-ul, telefonul va fi in continuare monitorizat in baza IMEI-ului. Va fi operata doar o noua extragere a Ki-ului stocat pe noul sim-card, necesar decriptarii comunicatiilor.

Stiu ca sindromul ascultarii telefoanelor este simptomatic pentru romani, fie ei tineri sau nu. Tocmai aceasta obsesie duce la greseli de fond. Explicatiile urmatoare sunt suficiente:
Voi incepe prin a spune ca securizarea telefonului si a comunicatiilor nu inseamna ca problema pastrarii secterului a fost rezolvata. Imaginati-va ca serviciile secrete dispun de o intreaga serie de metode si tehnici de culegere a informatiilor, interceptarea telefoanelor fiind doar una dintre ele. In capcana tehnicii operative de interceptare ambientala cad de obicei care cred ca au inselat intr-ul oarecare grad vigilenta sau iscusinta serviciilor. Fara o pregatire contrainformativa solida (nespecifica civililor), chiar utilizatorul unui telefon care ruleaza o aplicatie de criptare a datelor va dezvalui o multitudine de informatii cu valoare perativa certa in cuprinsul discutiilor libere putrate la serviciu sau acasa, sub falsa impresie a sigurantei.
Nu trebuie subestimat nici factorul uman, culegerea de informatii din randul prietenilor, rudelor si cunostintelor persoanei vizate. De multe ori aceste surse sunt mai valoroase decat o simpla inteceptare telefonica.
Concluzia: pentru omul simplu, evitarea intercetarii comunicatiilor nu reprezinta un factor sigur de pastrare a confidentialitatii. Este doar o chestiune de timp pana cand serviciul interesat va dobandi informatia cautata.
Evitarea interceptarilor telefonice este oarecum utila in cazul incercarii de a vitregi organele de urmarire penala de unele mijloace materiale de proba. Insa as vrea sa cred ca nici un dosar penal nu este inaintat instantei de catre Parchet, avand ca mijloc de proba singular o serie de interceptari telefonice.

Consider ca stapanirea situatiei operative vis a vis de un demnitar al statului, inclusiv pe calea interceptarilor telefonice este o chestiune ok, daca materialele obtinute se transforma in mijloace materiale de proba puse la dispozitia organelor de urmarire penala si nu servesc santajelor politice sau de alta natura.
Protectia demnitarilor trebuie sa se desfasoare si din punct de vedere informativ. Punerea lor la adapost prin informarea asupra unei situatii operative periculoase in care acestia se pot gasi la un moment data fara stirea sau acordul lor presupune cateodata si interceptarea comunicatiior acestor personaje.
Va trebui sa fiti convins de faptul ca cetateanul de rand nu face subiectul interceptarilor telefonice decat in masura in care acest lucru este cerut de organul de urmarire penala si incuviintat de judecatorul desemnat, sau cand resoectivul devine subiect de interes pentru un serviciu de informatii.

Da, atunci cand interesele tarii si situatia operativa o cere, interceptarile se executa si fara mandat. Dealtfel chiar legea valideaza interceptarile executate fara mandat, pentru o perioada de maxim 48 de ore (vezi art. 13 alin.4 din Legea privind īnfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii
Naţionale pentru Interceptarea Comunicaţiilor).

In legatura cu opinia dumneavoasta vis a vis de mandatele retroactive: da, acestea se pot emite legal pentru interceptarile executate in conditiile aratate mai sus.
In rest, emiterea retroactiva a mandatelor este ilegala iar daca are loc este un fenomen rar. Imaginati-va ca nici un judecator nu isi pune in primejdie cariera si libertatea pentru eliberarea unii astfel de mandat. Mandatul de interceptare este solicitat de politist sau procuror, personaje care nu pot influenta in nici un fel decizia judecatorului decat prin prezentarea datelor din care sa rezute necesitatea si utilitatea avizarii interceptarilor.
Echipa de ofiteri de informatii care efectueaza nemijlocit interceptarile nu se cunoaste si nu se intalneste cu nici unul dintre acesti factori. Ei doar executa un mandat si pun la dispozitia organului solicitant probele obtinute.

Da, pentru a fi la curent cu situatia operativa, serviciile executa si interceptari neavizate, insa necesare. Imaginativa ca o operatiune contrainformativa in care s-au investit 10-25 ani de munca operativa nu poate fi periclitata prin riscul scurgerii de informatii care poate surveni chiar si din simpla procedura de solicitare a avizarii interceptarii.
Imaginati-va ca situatia operativa poate suferi modificari fulgeratoare importante iar timpul necesar obtinerii unui aviz ar duce la pierderea momentului in care informatiile pot fi extrase.

Nu sunt insa deacord cu interceptarea ilegala a telefoanelor unor personaje fara relevanta operativa sau juridica, interceptare executata la cerere si contra unor sume de bani venite de la diverse "legaturi". Mai pe scurt, in toata Europa de Est unii reprezentanti ai diverselor servicii de informatii isi rotunjesc veniturile practicand interceptari ilegale comandate de potentati ai zilei, oameni de afaceri prosperi, etc. Pretul unui asemenea serviciu variaza intre 500 - 1000 euro pentru cateva zile. Acest serviciu se practica si in zona de granita. De exemplu, daca doriti sa interceptati pe cineva localizat in Giurgiu, apelatii la conexiunile bulgare.






  Din ciclul : "eterna si fascinanta Romanie " ...!!


_______________________________________
Pentru info/piese/detalii/comenzi
0723853555

--------------------------------------------------------
Livrare GRATUITA oriunde in tara pentru plata in cont bancar ! !
Valabil pentru orice cantitate , indiferent de volum.

pus acum 13 ani
   
marcu1
Membru Senior

Din: provita / Prahova
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 6442
asta-i link-ul:http://spyology.myforum.ro/cum-putem-verifica-daca-avem-telefonul-mobil-ascultat--vt556.html


Cine doreste poate reveni la comunicarea cu scrisori.


_______________________________________
Pentru info/piese/detalii/comenzi
0723853555

--------------------------------------------------------
Livrare GRATUITA oriunde in tara pentru plata in cont bancar ! !
Valabil pentru orice cantitate , indiferent de volum.

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la