CLASSIC CAR CLUB CLUJ-NAPOCA
CLUBUL POSESORILOR DE AUTOVEHICULE VECHI DIN CLUJ-NAPOCA.
CEA MAI MARE COMUNITATE ON-LINE IN DOMENIUL OLDTIMER & YOUNGTIMER FABRICATE PANA IN 1990, DIN ROMANIA.
FORUM FONDAT LA DATA DE 18 IUNIE 2008
|
Nou pe simpatie: Ana Maria 25 pe Simpatie.ro
 | Femeie 24 ani Bucuresti cauta Barbat 35 - 68 ani |
|
|
CLASSIC CAR CLUB CLUJ-NAPOCAInregistrareLoginPozeNu sunteti logat. Lista Forumurilor Pe Tematici
|
| #1 |
R12 TRMembru SeniorDin: Rio de Bacau
Postari: 563
|
|
Voi incepe aici prezentarea ultimei Regine intrate in familie :
Eu sunt al treilea propietar de aproximativ un an de zile. Primul propietar a fost un medic care a vandut-o prin 1981 fostului propietar de la care am cumparat-o eu. Dupa cum bine stiti masina a fost la vanzare la noi pe site si am salvat-o de la dezmembrare. Stiam masina fiindca mai cumparasem piese de la fostul propietar si am vazut-o ca era o baza de plecare excelenta. Cel mai mult a contat faptul ca era tinuta numai in garaj si nu a necesitat tinichigerie deloc.
La momentul cand am cumparat-o eram mai in bani, ca sa zic asa si nu m-am indurat sa las asemenea masina sa ajunga piese de schimb. Pe scurt, mi-am luat inima-n dinti, mecanicul cu mine si am plecat "pe carari de munte" (Valenii de Munte) dupa masina.
De mentionat ca am venit cu ea acasa pe rotile ei iar mecanicul meu care a condus-o a ramas impresionat de cat de frumos putea sa mearga. Am parcurs 270 de km noaptea, drum nelipsit de peripetii . . .
Singurul milion pe care l-am negociat si eu din pret, l-am aruncat pe sosea pana la Ramnicu Sarat sub forma de benzina . . . Am alimentat de 200 lei la plecare(40l) si am ramas in pana prostului intre Buzau si Ramnic . . . Noroc de mecanic care s-a bagat sub masina si a vazut un furtunas la retur fisurat . . . Am mai pus benzina de 150 lei si am folosit un bidon de 5l pt rezervor de retur . . . Din 30 in 30 de km opream si varsam in rezervor ce se adunase in bidon.
Intr-un tarziu am ajuns cu bine acasa pe la 2 noaptea . . .
34.8KB
|
|
| |
|
| #3 |
|
|
Multumesc mult dragule. Ai mare dreptate. La cat de faine masini sunt, sper sa-ti iei din nou una.
De atunci m-am apucat de masina. Pentru inceput am demontat elementele care nu aveau ce cauta acolo. Prima data am dat jos spoilerul de Opel de pe fata si cel de Dacia de pe spate..Din fericire fostul propietar nu a intervenit la caroseria masinii, prinderi, etc. ci a adaptat spoilerele dupa sistemul de prindere al barelor originale.
Am mai dat jos scaunele si banchetele care erau de la alta marca de masina, nu se stie ce anume, am dat jos volanul, foarte frumos de altfel, dar de Lancia . . . 
38.3KB
|
|
| |
|
| #4 |
|
|
Remarcati va rog scaunele de nu-stiu-ce si volanul de Lancia . . .
Furtunul portocaliu de pe scaunul pasagerului e unul de butelie, cumparat la 12 noaptea dintr-un peco din Ramnicu Sarat. A fost singura solutie pentru inlocuirea provizorie a furtunului de retur crapat. E bine de stiut ca poate mai patesc si altii.
53.7KB
|
|
| |
|
| #5 |
|
|
Ce m-a impresionat e faptul ca ingeniozitatea romanului nu are limite si gasim solutii mereu pentru a iesi din impas. Ma refer la radiatorul gasit pe masina si care era de Dacia 1300. Poate nu vi se pare extraordinar dar pe mine m-a surprins solutia de adaptare gasita. Concret radiatorul original de R16 model pana in 70 este lung si mai mic de inaltime decat cele obisnuite pentru a incapea sub fusta fata care are o degajare proeminenta in jos in dreptul radiatorului. Cum n-au mai gasit unul original - iar acum se gaseste si mai greu - au montat unul de Dacia 1300 inclinat pentru a incapea sub capota. Insa datorita acestei modificari roata de rezerva nu mai intra in locasul ei din compartimentul motor.
Foarte ingenios pe de o parte, pe de cealalta parte pe mine m-a costat 100 de euro unul original.
64.2KB
|
|
| |
|
| #6 |
|
|
frumos !
masina asta e din valenii de munte, nu?
stiu ca masina mergea ok o d.pd.v. mecanic.
imi zisese cineva din zona respectiva despre istoria ei: ca a fost o masina f buna, intretinuta, nu cu f multi km, dar ca propietarului i-au cam placut modificarile...bine ca nu sunt ireversibile !
_______________________________________ Fiat 600D (alb) -------------------1965 Fiat 850 (gri)----------------------1966 Fiat 1800B (alb)-------------------1967 Fiat 1800B (alb).......................1967 Fiat 1800B (albastru)-------------1966 vehicul istoric Dacia 1100 (verde 57)------------1971 vehicul istoric Citroen BX 19RD Break (rosu)--- 1986
|
|
| |
|
| #7 |
JonnPe lista neagra
Postari: 259
|
|
Scaunele cred ca sunt de Mercedes daca nu ma insel
|
|
| |
|
| #8 |
|
|
Felicitari si abia astept sa o vad pe viu! ....si. La multi ani, Andrei!
_______________________________________ "Regina" - Renault 16 1967 "Arabela" - Skoda 1000MB 1969 - in curs de restaurare "Julieta" - Alfa Romeo Giulia Super Ti 1965 - in curs de restaurare "Caroline" - Renault 16 TS 1973 - m-am apucat si de asta... ”Michiko” - Toyota Corona Deluxe 1968 - ... si de asta.... ..... caut, caut, poate ma "impiedic" de un DS
|
|
| |
|
| #9 |
|
|
Jonn a scris:
Scaunele cred ca sunt de Mercedes daca nu ma insel |
Nu-s de Mercedes. Alea de Mercedes nu incap, sint mai mari, mai late .
|
|
| |
|
| #10 |
deceneu32Membru SeniorDin: Craiova
Postari: 3598
|
|
|
| |
|
| #11 |
|
|
Multumesc pentru urari si pentru aprecieri.
Pentru sarbatori cum se cuvine Ziua Nationala, ieri am iesit la o plimbare scurta cu Regina pe centura pentru a o testa putin. Am mers cu 99 km/h, viteza reala indicata de GPS-ul luat special pentru asta. N-am avut unde sa-i dau mai mult, ca era trafic. Si sincer nici nu vreau sa o expun riscurilor fiindca rulez cu anvelope 155 SR 14 din epoca . . . Au carne in ele, nimic de zis, dar tot imbatranite sunt si nu franeaza ca unele noi si Doamne fereste de vreo explozie. . .
Singura modificare mai greu reversibila momentan este o antena montata de aiurea in partea din spate a cupolei. Daca inlaturi antenuta ramane o gaura de 1cm in diametru. Fie se sudeaza in argon sau MIC-MAG un petecut fie m-am mai gandit la montarea unei antene de Militie sau o antena si o statie vintage numai ca sunt mai greu de gasit.`
|
|
| |
|
| #12 |
|
|
|
| |
|
| #13 |
|
|
Tot la capitolul modificari nerezolvate momentan se numara lampile de marche arriere. In functie de tara unde erau exportate acolo veneau fie lampi de ceata GALBENE Cibie, fie lampi de marche arriere. Am gasit doua lampi de ceata galbene sh pe Ebay dar momentan nu-mi permite bugetul : http://www.ebay.fr/itm/FEU-ANTIBROUILLA ... 1985804049 Si : http://www.ebay.fr/itm/CABOCHON-DE-FEU- ... 1985804049
Asa ca momentan le las pe cele Elba. Sunt oricum mult mai practice.
Fita de oglinzi si duze stropgel ce a avut pe ea . . . dar se compensau cu ornamentul de cheder de parbriz din inox care era lipsa! Insa dupa o ora de tocmeala si 120 de lei am facut rost si de ornamentul cu pricina de la un coleg care dezmembreaza diverse prin Bucuresti . . .
35.7KB
|
|
| |
|
| #14 |
karmannMembru SeniorDin: Bucuresti
Postari: 347
|
|
ai la vanzare una cu numere de inmatriculare identice? in afara de culoare si nr nu pare aceeasi masina...
|
|
| |
|
| #15 |
|
|
E aceeasi, si este foarte frumoasa. Lampi de marsarier nu stiu sa fi existat vreodata pe modelul asta eu le-as desfiinta.
|
|
| |
|
| #16 |
|
|
Intr-adevar e masina pusa la vanzare insa diferente exista Slava Domnului! Diferentele constau in tot ce am muncit la ea in 8 luni de cand e la mine. Din 6 clasice cate am, e prima careia ii fac un topic de prezentare, poate pentru a vedea si altii(ma refer aici la incepatori, care nu au mai restaurat nici o masina) ce presupune readucerea in starea originala a unei masini de colectie. Cata munca, rabdare, cautari disperate dupa piese care-ti lipsesc si ce efort financiar presupune acest lucru.
Si asta in cazul fericit in care am achizitionat o masina in stare foarte buna, tinuta numai in garaj. Nu m-as fi incumetat la un proiect cu o masina ce necesita lucrari de tinichigerie.
M-am inhamat la acest proiect din pasiune pentru acest model si pentru ca aveam deja o baza solida de cunostiinte despre model si am strans un stoc de piese in vreo 3-4 ani de cand mi-am luat primul R16.
Oricum, pentru a duce la bun sfarsit proiectul si pentru a completa lipsurile masinii, la o luna dupa ce am luat-o am mai cumparat inca doua masini intregi si aproape complete pentru piese. Am dat 800 de euro pe doua masini plus 150 de euro adusul lor acasa. In total 950 de euro.
A fost o conjunctura fericita ca le-am luat de la un prieten, mare pasionat si el de R16 si care a avut drum incoace de sarbatorile pascale. In 150 de euro am platit doar motorina fiindca a imprumutat o autoplatforma de la un amic de-al sau si cu ea a tractat o platforma care este a lui.
Nu stiu unde gaseam interior complet, volan, roti si altele daca nu luam cele doua donatoare . . .
|
|
| |
|
| #17 |
|
|
Vicii ascunse :
Doua din rotile masinii aveau motul/centrul taiat la nivel cu buza jantei si sudat platband in loc pentru a putea fi montate "frumusetile" astea de capace de plastic . . .
42.9KB
|
|
| |
|
| #18 |
|
|
Celelalte doua roti erau de alt model si aveau si ele centrul sudat din acelasi motiv. Din fericire pe acestea doua le-am putut salva cu 50 de lei la un atelier specializat pe rectificari chiulase, motoare si altele. Cu ajutorul unei freze au luat perfect ce era in plus.
44.5KB
|
|
| |
|
| #19 |
|
|
|
| |
|
| #20 |
|
|
Am avut pretentia sa fac masina dupa gustul meu, cu atentie la detalii, in special la adaptarile facute cu piese de Dacia.
O mare bataie de cap mi-a dat contactul care era de UAMT. Fostul propietar are toata admiratia mea fiindca ce a adaptat, a adaptat bine si functional. Inca dinainte de a o cumpara l-am intrebat de ce i-a pus spoilere iar raspunsul primit a fost unul de foarte mult bun simt. Mi-a spus ca barele originale nu mai aratau ca-n tinerete, erau atinse, poate si usor ruginite, matuite, etc., stricau aspectul si efectiv se saturase sa-l tot frece cei de la ITP din doi in doi ani pe tema asta. Din fericire a adaptat spoilerele la masina si nu invers.
Revenind la contact, era foarte bine prins si statea foarte fest, lucru care m-a surprins fiindca si TS-ul luat de piese avea contact de Dacia dar se balanganea . . . Pentru cei care stiu, contactul de R16 este acelasi cu cel de R8/Dacia 1100 si e mai gros decat cel de R12/Dacia 1300. M-am chinuit mult sa-l scot fiindca fostul propietar l-a invelit in camera de cauciuc si statea foarte fest in locas si nici nu puteai sa-l scoti.
I-am pus contact original Neiman de la celalalt R16 luat de piese si a fost o adevarata provocare si munca de cercetare pana sa-mi dau seama cum se legau firele initial. Asa erau adaptate pentru cel de Dacia :
25.5KB
|
|
| |
|